Uitreiking Ludgerhof
Twee plaquettes voor ‘Van Ludgerkerk tot Ludgerhof’. Foto Joeri van Beek. V.l.n.r. Paul van Hulzen (VvE), Hans van Beek (atelier PRO), Fons Hulshof (voormalig wethouder) en Henry Hegeman (WBC Bouwgroep)

Event / Onthullen

Aandacht voor de makers

De uitreiking van de architectuurplaquette gebeurt vaak feestelijk en met een toespraak.

Door de gebouwgegevens ook voor te lezen, horen alle aanwezigen, wie aan de bouw hebben meegewerkt. De makers worden herkenbaar door ze tijdens het voorlezen uit te nodigen om op te staan of naar het podium te komen.

Het is feestelijk om de plaquette direct op te hangen, bijvoorbeeld tijdens een opleveringsfeest. De achterplaat moet dan wel van te voren worden aangebracht. Dan kan de plaquette er zo worden ingeschoven. Een speciaal schroefje aan de onderzijde voorkomt dat iemand de plaquette er weer uit kan schuiven.

Zie ook de Montage-instructie.

Een goede mogelijkheid is, om de plaquette eerst binnen uit te pakken en te showen. En daarna voor enkele minuten met het gezelschap naar buiten te gaan om de plaquette op te hangen.

Een andere mogelijkheid is om de plaquette al eerder op te hangen. En tijdens de bijeenkomst feestelijk te onthullen door er een doek vanaf te halen. In de zaal kan dan alvast de afdruk worden getoond, die bij de plaquette wordt geleverd.