Winy Maas en Daan van der Vorm
Winy Maas (MVRDV) en Daan van der Vorm (Vorm Bouw) bewonderen trots de plaquette voor de Boekenberg in Spijkenisse.

Nieuws 17 juli 2015

Filmdag in Spijke­nisse en Rotterdam geslaagd

Volop zon, de hoofdrol­spelers in beste stemming, een top geanimeerde filmploeg: de laatste filmopnames ten behoeve van de plaquettefilm waren een compleet succes.

Daan van der Vorm (Vorm Bouw) heeft aan Winy Maas (MVRDV) de plaquette Boekenberg in Spijkenisse overhandigd. Het spectaculaire gebouw gaf een perfecte entourage voor de eerste filmscènes.

Vervolgens werd de St. Michaelschool in Rotterdam Hillegersberg gefilmd die de publieks­prijs van de Rotterdam Architectuur­prijs heeft gewonnen. Bart van Kampen (De Zwarte Hond), Michel Renzenbrink (Van Wijnen Dordrecht) en Geert Brugman (Rotter­damse Vereniging voor Katholiek Onderwijs) hebben samen de architectuur­plaquette aan het gebouw bevestigd.

Doel van de film is om de ontzettend grote bandbreedte van de plaquette te tonen met de enorme hoeveelheid architectuur­­informatie die hierdoor is vergaard. Deel van de film zijn een aantal uitreikingen. De film wordt vervaardigd in opdracht van de Stichting Architectuur­plaquette en wordt gemaakt door Freek Zonderland, freekfilms.tv.

Uitreiking St. Michaelschool
Bart van Kampen (De Zwarte Hond), Michel Renzenbrink (Van Wijnen Dordrecht) en Geert Brugman (RVKO) pakken gezamenlijk de gewonnen plaquette uit.