Aanbrengen plaquette Building 026
David Spierings en Michiel Raaphorst (V8 architects)

Nieuws 16 januari 2017

Building 026 bekroond met architectuur­plaquette

Afgelopen zaterdag 14 januari is Building 026 bekroond met een architectuur­plaquette. Onder grote belang­stelling van onder andere de vrienden van Het Nieuwe Instituut werd aan het eind van de middag de plaquette feestelijk overhandigd door voorzitter van de Stichting Architectuur­plaquette Ton van Hoorn aan Michiel Raaphorst, founding partner van architectenbureau V8 Architects. De moderne gevelsteen ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben (die bijvoorbeeld ook tekende voor het ontwerp van de gulden en de Nederlandse zijde van de euro) brengt de unieke ontstaansgeschiedenis en architectuur van Building 026 onder de aandacht. Na een korte presentatie van het gebouw door Michiel Raaphorst werd de aluminium gevelsteen met de belangrijkste gegevens van het gebouw naast de voordeur opgehangen.

Het oude strenge gebouw, bekend als de voormalige bibliotheek, heeft sinds 2015 een tweede leven gekregen. De openheid en transparantie heeft het gebouw zijn plek terug gegeven. Het nieuwe Building 026 werkt niet meer als scheidslijn maar juist als scharnier tussen de historische binnenstad en de naoorlogse bebouwing daaromheen. De plek waar ondernemers verbindingen kunnen leggen met hun klanten, met cultuur en met bestuur. In Building 026 zijn kingsize vloeren beschikbaar voor doortastende doeners en gepassioneerde persoonlijkheden. De vloeren zijn vrij indeelbaar en op te splitsen voor meerdere gebruikers. Hier krijgt werken en winkelen een nieuwe Arnhemse dimensie.

Er is nog kantoorruimte te huur. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met één van de makelaars: Strijbosch Thunnissen Makelaars (026 355 21 00) of Cushman & Wakefield (026 445 24 45).

Aanbrengen plaquette Building 026
Michiel Raaphorst (V8 architects) en Ton van Hoorn (voorzitter Stichting Architectuurplaquette)
Aanbrengen plaquette Building 026
De plaquette, een ontwerp van Bruno Ninaber van Eyben
Aanbrengen plaquette Building 026
Lourens Aalders (Stichting Architexca die de excursie heeft georganiseerd) en Michiel Raaphorst (V8 architects)