Architectuurplaquette Zinder
Architect Willem Hein Schenk geeft een toelichting op de plaquette aan de aanwezige vertegenwoordigers van De Zwarte Hond, ontwikkelaar VolkerWessels en de gemeente. Foto Jan Bouwhuis

Nieuws 13 november 2018

Architectuurplaquette én energiepaneel Zinder

Op de voorkant van Zinder hangt sinds vorige week een architectuurplaquette. Sinds vorige week hangt er in de hal van Zinder ook een energiepaneel. Op dit paneel staan alle weetjes over de duurzaamheid van het gebouw.

Architect de Zwarte Hond, ontwikkelaar VolkerWessels en de gemeente hebben de architectuurplaquette donderdag 8 november opgehangen. De gegevens op de plaquette staan ook in de architectuurgids, aangevuld met een korte gebouwbeschrijving, het adres en foto's.

Architectuurplaquette Zinder

Zinder is duurzaam en energiezuinig

Architectuurplaquette Zinder

In Zinder zijn technieken gebruikt om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Het gebouw gebruikt geen aardgas. Voor de verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. 148 Zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit. De lampen en verwarming gaan aan als er mensen zijn in een ruimte. Deze en meer technieken staan op het energiepaneel in de hal van Zinder.